dima
  • Rudolph Tegners Museum

    Skulpturel bygning; Fravær af bygningsdetaljer.
    Rudolph Tegners Museum ligger i en fredet naturpark i Nordsjælland, kaldet Rusland. Projektet handler om at udvide museet med flere faciliteter for besøgende, samt mere plads til opbevaring og skiftende udstillinger. Projektets udgangspunkt er at arbejde med de virkemidler, Rudolph Tegners brugte i det nuværende museum, som for eksempel forsøg på at skjule bygningsmæssige detaljer, for at bygningen fremstår mere skulpturel.   Tilbygningen er en samling små pavilloner, der ligger og putter sig i landskabet, inspireret af måden Tegners skulpturer er placeret i landskabet. Den nye tilbygning er det første man møder ved ankomsten og fungerer derfor som portal til resten af museet. Den ligger væk fra det eksisterende museum, for ikke at konkurrere med dette, og bevare den særlige ånd, der allerede findes på stedet.